Η Halsey περιγράφει τη σκληρή πραγματικότητα των διαδηλώσεων: «Έχω καλυφθεί από αίμα αθώων»

Η Halsey περιγράφει τη σκληρή πραγματικότητα των διαδηλώσεων: «Έχω καλυφθεί από αίμα αθώων»


«Κάποιοι θα χάσουν την όραση τους, κάποιοι έχουν χάσει τα δάχτυλά τους. Έχω καλυφθεί από αθώο αίμα», σχολιάζει η Halsey.

Ενώ πολλοί επώνυμοι έχουν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αμερική που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό, η Halsey είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στο Λος Άντζελες.

Τις προηγούμενες ημέρες η 25χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι η ίδια και πολλοί άλλοι διαδηλωτές χτυπήθηκαν χωρίς λόγο από την αστυνομία με πλαστικές σφαίρες, ενώ τους έγινε ρίψη αερίων.

Οι επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών συνεχίστηκαν καθώς πλήθος ανθρώπων βγήκαν ξανά στους δρόμους των ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας.

Η Halsey συνέχισε να δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο και φωτογραφίες με τα οποία αποτύπωσε τι πραγματικά συνέβαινε στις διαδηλώσεις και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, τα λόγια της μπορεί να σοκάρουν.

Halsey - Black Lives Matter protest, Los Angeles, USA - 30 May 2020

Έχοντας επιστρέψει στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων, η τραγουδίστρια δείχνει στους ακόλουθούς της τον τρόπο αντιμετωπίζονται οι ειρηνικοί διαδηλωτές στις ΗΠΑ από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι έπρεπε να τους υπηρετούν και να τους προστατεύουν.

«Έχει γίνει πολύ σαφές για μένα ότι ορισμένοι από εσάς πρέπει να δείτε τι έχω δει. Αυτές οι εικόνες και τα βίντεο δεν αγγίζουν καν την επιφάνεια», έγραψε η Halsey σε ανάρτησή της.

«Είναι εύκολο από την άνεση του σπιτιού σας να παρακολουθείτε τις λεηλασίες και τις ταραχές στην τηλεόραση και να εγκρίνεται τα βίαια μέτρα που λαμβάνονται από τις (ένοπλες) δυνάμεις. Αλλά αυτό που δεν βλέπετε είναι οι αθώοι ειρηνικοί διαδηλωτές που πυροβολούνται και τους ρίχνουν δακρυγόνα και τους κάνουν φυσικές επιθέσεις αδιάκοπα», περιέγραψε.

Η Halsey σημείωσε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη ιατρική φροντίδα στις διαδηλώσεις, καθώς όλοι οι επαγγελματίες υγείας είναι εξαντλημένοι από τη μάχη με τον COVID-19 και αποκάλυψε ότι πρόσφερε η ίδια πρώτες βοήθειες σε «άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είχαν πυροβοληθεί στο στήθος, το πρόσωπο, την πλάτη».

«Κάποιοι θα χάσουν την όραση τους, κάποιοι έχουν χάσει τα δάχτυλά τους. Έχω καλυφθεί από αθώο αίμα», σχολίασε. «Ο πατέρας μου είναι μαύρος. Η μητέρα μου είναι διασώστρια. Αυτή την εβδομάδα έπρεπε να ενώσω αυτούς τους δύο συσχετισμούς με τρόπους που με τρόμαξαν», τόνισε.

Η Halsey ολοκλήρωσε το σημείωμά παρακαλώντας όλους τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν και να μην κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις πόλεις τους.

«Πρέπει να σας δείξω αυτό που βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια. Με την απόφαση του Trump σήμερα να επιβάλει την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους δικούς μας πολίτες, αυτό έχει κλιμακωθεί πέρα από το προνόμιο και την άνεσή σας να μην ενδιαφέρεστε», ανέφερε.

«Σε παρακαλώ ενδιαφερθείτε. Σας εκλιπαρούμε να ενδιαφερθείτε. Αυτός είναι πόλεμος εναντίον των Αμερικανών. Αυτό είναι ένα πρόβλημα όλων. Όλων», κατέληξε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE