Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρωτοβουλία του για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρωτοβουλία του για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι


Το διάλογο για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι ανοίγει ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στέλνει το δικό του μήνυμα και μοιράζεται τη δική του αλήθεια με ένα βίντεο – κατάθεση ψυχής για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, ενώ παράλληλα ανοίγει τη συζήτηση και μας καλεί να συμμετέχουμε.

«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές. Από 15 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδώ, το μπουζούκι ήταν πάντα δίπλα μου… Μέσα σ’ όλα αυτά τα χρόνια άλλες φορές το άκουγα, με κουνούσε, που λέμε κι άλλες όχι… Ο λόγος είναι ότι, μάλλον το θεωρούσα δεδομένο… Τίποτα δεν είναι δεδομένο!», αναφέρει ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης.

«Όπως έχω ξαναπεί, όσα χρόνια τραγουδάω, άλλα τόσα λαϊκά τραγούδια τραγουδάω! Το λαϊκό τραγούδι, για μένα, είναι ο δρόμος μου, είναι η ζωή μου, η αποστολή μου!», προσθέτει.

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Μαζωνάκης γυρίζει το χρόνο στην ηχογράφηση του τραγουδιού «Ώρες Μικρές», ένα αυθεντικό ζεϊμπέκικο που αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες το νέο ραδιοφωνικό single από το επιτυχημένο άλμπουμ του «Αγαπώ Σημαίνει».

«Πέρσι, αν θυμάμαι καλά, το Μάρτιο, μπαίνοντας στο studio, ήμουν μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο και ηχογραφούσα το κομμάτι “Ώρες Μικρές”… και λέω το “Ώρες Μικρές” – θα κάνω μια παρένθεση – , διότι η μελωδία του μπουζουκιού την ώρα που ξεκινά, όχι απλώς με κούνησε, με ταρακούνησε!», ανακαλεί.

«Και συνειδητοποίησα πόση δύναμη, μεγαλοπρέπεια και αρχοντιά έχει αυτό το όργανο, το μπουζούκι!», παραδέχεται ο Γιώργος Μαζωνάκης.

«Σκέφτηκα, λοιπόν, είναι δυνατόν το μπουζούκι να αντιμετωπίζεται στις μέρες μας, ως νοσταλγία, ως παρελθόν, ως μουσειακό είδος; Φυσικά και δε γίνεται να αντιμετωπίζεται έτσι, διότι το μπουζούκι είναι σύγχρονο, είναι κλασικό, είναι παγκόσμιο», τονίζει ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Κλείνοντας το συγκινητικό μήνυμά του, ο Γιώργος Μαζωνάκης αποκαλύπτει την πρωτοβουλία του για το μπουζούκι και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

«Ας ανοίξουμε, λοιπόν, αυτή τη συζήτηση… Για εμένα το μπουζούκι είναι ο πόνος μου, είναι η χαρά μου, είναι ο έρωτας, είναι η απώλεια, είναι ο θρίαμβος… Για εμένα το μπουζούκι είναι οι Ευαίσθητες Χορδές μου!», λέει.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE