Άρση μέτρων: Στις 8 Ιουνίου ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης – 1 Ιουλίου ξεκινούν οι συναυλίες

Άρση μέτρων: Στις 8 Ιουνίου ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης – 1 Ιουλίου ξεκινούν οι συναυλίες


Στις επόμενες φάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνεται η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης και η έναρξη των συναυλιών.

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, η περαιτέρω σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρα διασκέδασης και night clubs.

Επίσης την Τετάρτη 1 Ιουλίου επανεκκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού, δηλαδή συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός: «Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας».

Τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

Για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν ισχύουν τα εξής:

– Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

– Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.

– Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει περάσει και πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας καθώς και τα πρωτόκολλα υγιεινής.

«Συνεχίζουμε τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, έχοντας πάντα ως αφετηρία την διασφάλιση της δημόσιας υγείας», όπως είπε και πρόσθεσε: «έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όπως βαδίσαμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε. Μπορούμε και θα κατορθώσουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα και από εκεί στην επιτάχυνση της οικονομίας μας».Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE