Ο Jay-Z μίλησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ο Jay-Z μίλησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα για τον Τζορτζ Φλόιντ


Δεν μίλησε ως καλλιτέχνης, αλλά ως πατέρας και μαύρος που ξέρει αρκετά καλά αυτά τα πράγματα και ζήτησε δικαιοσύνη.

Ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτ, είπε ότι έλαβε την Κυριακή ένα τηλεφώνημα από τον Jay-Z, που του είπε πως «υπάρχει ανάγκη για δικαιοσύνη».

«Χθες το βράδυ έλαβα ένα τηλεφώνημα – για να καταλάβω πόσο μεγάλο είναι αυτό – από τον Jay-Z. Όχι ως καλλιτέχνη, αλλά ως πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη. Ήταν πολύ ανθρώπινο … Πιστεύω ειλικρινά ότι ως μαύρος ξέρει τον πόνο που προκαλεί αυτό το πράγμα. Τα λόγια του με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι εδώ πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο Walz.

Η Billie Eilish στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του φυλετικού ρατσισμού

Η επαφή έγινε μέσω του δημοσιογράφου του CNN και ακτιβιστή Van Jones. «Ο Jay-Z μου είπε ότι αισθάνεται συμπόνια και συμπάθεια για αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν. Γνωρίζει ότι ολόκληρος ο κόσμος μας παρακολουθεί και ότι ο τρόπος με τον οποίο θα το χειριστεί η Μινεσότα θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα θετικό γεγονός ότι κάποιος του μεγέθους του αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται σε αυτό που όλοι μας επικεντρωνόμαστε».

«Μετά τη συνομιλία μας, ευχαρίστησα τον Κυβερνήτη Walz που έκανε το σωστό και ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα Keith Ellison να αναλάβει την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ», είπε σε δήλωσή του ο Jay-Z. «Σήμερα ο κυβερνήτης είπε ότι είχε πολύ ανθρώπινη συζήτηση με μένα ως πατέρα και μαύρο που υποφέρει. Ναι, είμαι άνθρωπος, πατέρας, μαύρος και δεν είμαι ο μόνος. Σήμερα, μαζί με μια ολόκληρη χώρα, ζητώ από τον Γενικό Εισαγγελέα Keith Ellison να κάνει το σωστό και να δικάσει εκείνους που είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του George Floyd, όπως απαιτείται από το νόμο. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Είμαι πιο αποφασισμένος να παλέψω για τη δικαιοσύνη από ό, τι θα ήταν ποτέ οι καταπιεστές μου».

Το Σάββατο και η Beyoncè δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που ζητούσε δικαιοσύνη για τη δολοφονία Φλόιντ. Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο αστυνομικός ο οποίος για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα είχε το γόνατό του στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, συνελήφθη για δολοφονία και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Διαβάστε ακόμα:

Η Rihanna ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του George FloydSource link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE