Κάνε πραγματικότητα το όνειρο της Πέννυς Μπαλτατζή

Κάνε πραγματικότητα το όνειρο της Πέννυς Μπαλτατζή


Αντί να αφεθεί στο αίσθημα αδυναμίας και απειλής που μας χτυπάει την πόρτα, η Πέννυ Μπαλτατζή συνεχίζει να κάνει σχέδια.

Η Πέννυ Μπαλτατζή και 25 επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής μας καλούν να συμμετάσχουμε στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν μέσω crowdfunding και της πλατφόρμας GiveAndFund, το ποσό που απαιτείται για την παραγωγή και παρουσίαση του «ιδανικού» μουσικού άλμπουμ.

Μερικές φορές απαιτούνται οι δυσκολότερες των συνθηκών, για να προκύψουν οι καλύτερες και πιο εμπνευσμένες ιδέες.

Κάπως έτσι, και μέσα στο δυσμενές και απαισιόδοξο κλίμα που έχει διαμορφωθεί γενικά, και ειδικά για τον κόσμο της τέχνης, τους τελευταίους μήνες, η τραγουδοποιός αποφάσισε να πάει κόντρα σε ό,τι τη φοβίζει και να τολμήσει να ονειρευτεί.

Η εποχή

«Μιλώντας για τα δύσκολα, οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε ότι ειδικά ο κόσμος του πολιτισμού καλείται να αντιμετωπίσει και να επιβιώσει από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού από τη μια είναι απαραίτητα αλλά από την άλλη μας στερούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων μας», δηλώνει η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Με μια πολιτεία απογοητευτικά απούσα και με τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα να είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή σε μέγεθος, οι μήνες που ακολουθούν θα είναι σίγουρα μια τεράστια δοκιμασία για όλους εμάς», συνεχίζει.

«Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας είναι απαραίτητη. Το ίδιο απαραίτητο είναι όμως να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παράγουμε πολιτισμό, ο καθένας με την τέχνη του και από το πόστο του. Να κρατήσουμε ζωντανή τη μηχανή του ονείρου. Γιατί τα όνειρα δεν αναβάλλονται…», τονίζει.

Η ιδέα

Έτσι η Πέννυ Μπαλτατζή πήρε μια απόφαση. Αντί να αφεθεί στο αίσθημα αδυναμίας και απειλής που μας χτυπάει την πόρτα, να συνεχίσει να κάνει σχέδια.

Το δικό της σχέδιο για τους επόμενους μήνες λοιπόν, τους μήνες της μεγάλης κρίσης, είναι η δημιουργία του ιδανικού δίσκου. Ιδανικού γιατί θα γίνει πραγματικότητα με τη συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας επαγγελματιών του χώρου, και θα χρηματοδοτηθεί από τον καλύτερο χορηγό που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης – το ίδιο του το κοινό, τον κόσμο που τον ακολουθεί, τον αγαπάει και του εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό του, το χρόνο του.

«Με τη δική σας συμπαράσταση, λοιπόν, ξεκινάω την προσπάθεια να συγκεντρώσω το ποσό που απαιτείται για όλα τα διαφορετικά στάδια παραγωγής ενός νέου, φρέσκου pop άλμπουμ, που θα δώσει έσοδο και χαρά σε αγαπημένους και πολύ ταλαντούχους και ικανούς συνεργάτες», γράφει η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Με τη δική σας συμμετοχή, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε κάτω από ιδανικές συνθήκες και να σας παραδώσουμε μια δουλειά – ορόσημο. Και κάπως έτσι, να ρίξω το δικό μου σπόρο σ’ ένα πεδίο όπου ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοι, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να τολμάμε να κάνουμε σχέδια. Παρά την ανεργία, το φόβο και την αβεβαιότητα της εποχής», προσθέτει.

«Έτσι κι αλλιώς, πάντα οι παρέες έκαναν τα σημαντικότερα και τα ωραιότερα», σημειώνει η Πέννυ Μπαλτατζή.

Μετά από εβδομάδες συνεννοήσεων και επαφών, ξεκίνησε επίσημα η καμπάνια στην πλατφόρμα GiveAndFund, όπου έχει ήδη συγκεντρωθεί μέρος του ποσού

Όπως και σε κάθε καμπάνια crowdfunding, σε κάθε συνδρομή, ανάλογα με το ύψος του ποσού (οι επιλογές είναι πολλές, ξεκινώντας από τα 5 ευρώ), αντιστοιχούν πρωτότυπα και πλούσια δώρα, που η ίδια η Πέννυ Μπαλτατζή εμπνεύστηκε, ειδικά για τους φίλους που θα επιλέξουν να γίνουν «συνδημιουργοί» σε αυτό το μοναδικό project.

Μπείτε στο link της καμπάνιας για να δείτε αναλυτικά όλες τις επιλογές υποστήριξης του εγχειρήματος.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE