«Ενώπιος Ενωπίω»: Ο Γιώργος Νταλάρας μιλά για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου


Ο Γιώργος Νταλάρας στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής θα μιλήσει για τα 53 χρόνια μιας χρυσής διαδρομής στη μουσική,  για τις συνεργασίες που άφησαν εποχή και για τους σταθμούς στη ζωή του, σε μία συνέντευξη πλημμυρισμένη από τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους.

«Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει ελληνικά, η μουσική του όμως μιλάει σε όλο τον κόσμο», έγραψε για τον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή η γαλλική Figaro το 1993, όταν πια η φήμη του είχε από καιρό ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα.

Στις θριαμβευτικές του περιοδείες στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και σε κάθε γωνιά της γης, ο Γιώργος Νταλάρας πάντα ξετύλιγε μια μικρή Ελλάδα, αφήνοντάς την να ανθίσει με τους δικούς της παραδοσιακούς ρυθμούς και ιδιομορφίες που λες και ήταν εξαρχής προορισμένες να στολίσουν τη σημερινή ένωση των πολιτισμών του κόσμου.

Γιώργος Νταλάρας - Τα μουσικά γενέθλια - Hit Channel

Η εξαιρετική φωνή του Γιώργου Νταλάρα, η μουσική δεξιοτεχνία του, η μελέτη του και οι συνεχείς του αναζητήσεις τον κατατάσσουν στη πρώτη γραμμή των καινοτόμων διεργασιών της ελληνικής μουσικής.

Εδώ και δεκαετίες συνεισφέρει στη δημιουργία βασικών κριτηρίων αναφοράς στον ελληνικό μουσικό χώρο. Ερμηνεύει κλασσικά σύγχρονα ελληνικά και μεσογειακά τραγούδια. Δουλεύει τον ήχο και το φθόγγο χωρίς να επαναπαύεται σε κατακτημένες μορφές.

Με την ισχυρή, χαρισματική σκηνική παρουσία του, με την αφοσίωση και την ακρίβεια που πηγάζει από τη συνεχή του ενασχόληση και την από ψυχής ερμηνεία του, ο Γιώργος Νταλάρας κατάφερε να μεταφέρει το λαϊκό τραγούδι από τους κλειστούς συμβατικούς χώρους διασκέδασης στα θέατρα και στα μεγάλα στάδια.

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 00:00 το βράδυ στον ANT1, ο Γιώργος Νταλάρας σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση στο «Ενώπιος Ενωπίω» με την υπογραφή του Νίκου ΧατζηνικολάουSource link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE