Η Grimes πουλάει ένα κομμάτι της ψυχής της έναντι 10 εκατ. δολαρίων

Η Grimes πουλάει ένα κομμάτι της ψυχής της έναντι 10 εκατ. δολαρίων


Όποιος προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια ή την «καλύτερη προσφορά» θα γίνει νόμιμος κάτοχος ενός ποσοστού από την ψυχή της Grimes.

Ένα ιδιαίτερο και αρκετά ασυνήθιστο έκθεμα θέτει προς πώληση η Grimes.

Η τραγουδίστρια, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Claire Boucher, διοργανώνει μία διαδικτυακή έκθεση με τον τίτλο «Selling Out», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πουλήσει σχέδια, εκτυπώσεις, φωτογραφίες και εννοιολογικά έργα που έχει δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία.

Το πιο αξιοπερίεργο, ωστόσο, αντικείμενο της έκθεσης είναι ένα νομικό έγγραφο που ορίζει ότι ο αγοραστής του θα αποκτήσει ένα ποσοστό από την… ψυχή της Grimes.

Βέβαια είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί αγοραστής, καθώς η τιμή έναρξης έχει οριστεί στο δυσθεώρητο ύψος των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν ήθελα κανένας να το αγοράσει. Έτσι, είπα ότι πρέπει να το βάλουμε στα 10 εκατομμύρια δολάρια και τότε μάλλον δεν θα πουληθεί»,εξήγησε η Grimes στο Bloomberg.

Αφού κάλεσε τον δικηγόρο της να συντάξει το ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης, η τραγουδίστρια σκέφτηκε ότι «όσο πιο βαθιά πάμε, τόσο πιο ενδιαφέρον φιλοσοφικά θα γίνει».

«Επίσης ήθελα πραγματικά να συνεργαστώ με τον δικηγόρο μου στην τέχνη. Η ιδέα της φανταστικής τέχνης με τη μορφή νομικών εγγράφων μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα», συνέχισε η Grimes.

Παρόλο που όρισε πολύ υψηλά την τιμή στην οποία θα πουληθεί το κομμάτι από την ψυχή της, η 32χρονη Καναδή αναθεώρησε το σκεπτικό της λόγω της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης από την πανδημία του κορονοϊού.

«Με την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο, θέλετε να προσφέρετε 10 εκατομμύρια δολάρια;», αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι θα το αφήσει το κοινό να αποφασίσει την «καλύτερη προσφορά».

Η Grimes, η οποία απέκτησε πρόσφατα το πρώτο της παιδί με τον Elon Musk, είπε για την αγάπη της για την τέχνη: «Έκανα τέχνη 10 με 12 χρόνια πριν αγγίξω το πληκτρολόγιο. Βλέπω τον εαυτό μου ως εικαστικό καλλιτέχνη πρωτίστως και πάντα ένιωθα περίεργα που οι άνθρωποι με γνωρίζουν για τη μουσική μου».

Η διαδικτυακή έκθεση της Grimes θα φιλοξενείται στην Gallery Platform του Λος Άντζελες από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου και στο Maccarone του Λος Άντζελες από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE