«Η Μπαλάντα του Αντρίκου»: Η Σαββέρια Μαργιολά ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

«Η Μπαλάντα του Αντρίκου»: Η Σαββέρια Μαργιολά ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη


Στην «Μπαλάντα του Αντρίκου» δανείζει τη φωνή της η Σαββέρια Μαργιολά.

Η Σαββέρια Μαργιολά αυτές τις μέρες ολοκληρώνει το καινούργιο άλμπουμ της με επανεκτελέσεις τραγουδιών του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη.

Τη γνωρίσαμε όλοι μέσα από την επιτυχία της «Σε Ποια Θάλασσα Αρμενίζεις».

Η Σαββέρια Μαργιολά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Είναι κόρη του γνωστού μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά.

Σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει κάνει τις σπουδές της στη φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Σαββέρια Μαργιολά - Ποιος - Official Music Video

Πρώτο δείγμα αυτής της εργασίας με τις επανεκτελέσεις τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη είναι «Η Μπαλάντα του Αντρίκου», σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη.

Την «Μπαλάντα του Αντρίκου» ερμήνευσε πρώτος με την ηλεκτρισμένη φωνή του ο σπουδαίος Γρηγόρης Μπιθικώτσης το 1964.

«Η Κατερίνα, η Ζωή, τ’ Αντιγονάκι, η Ζηνοβία. Ω, τι χαρούμενη ζωή! Χτυπάς, φτωχή καρδιά, με βία. Τα μεσημέρια τα ζεστά τη βάρκα παίρνανε τ’ Αντρέα, για να τις πάει στ’ ανοιχτά όλες μαζί, τρελή παρέα…», τραγουδά η Σαββέρια Μαργιολά.

Να σημειωθεί ότι το ποίημα «Η Μπαλάντα του Αντρίκου» είναι γραμμένο για το νησί της Αίγινας και πως τα τέσσερα κορίτσια που αναφέρονται στο ποίημα είναι υπαρκτά πρόσωπα, όπως και ο «καμπούρης Αντρέας» που η βάρκα του είχε «την τέντα ξομπλιαστή».

Το ολοκληρωμένο άλμπουμ της Σαββέριας Μαργιολά θα κυκλοφορήσει σύντομα από την FM Records.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE