«Τα πνευματικά δικαιώματα είναι κάτι ιερό»

«Τα πνευματικά δικαιώματα είναι κάτι ιερό»Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 16:43

 Σταμάτης Γονίδης: «Τα πνευματικά δικαιώματα είναι κάτι ιερό»

Με αφορμή την κρίση που πλήττει και τον καλλιτεχνικό κλάδο, λόγω του κορωνοϊού, ο Σταμάτης Γονίδης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε και στο πολύπαθο και πολυετές άλυτο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.

Ο Σταμάτης Γονίδης, χαρακτηριστικά τόνισε: «Ο καλλιτεχνικός κόσμος, είναι ένα κάρβουνο που καίει γι αυτό και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, θα πρέπει να το υπολογίζουν.

Θεωρώ ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανά τον κόσμο είναι κάτι ιερό, που κακώς δεν αγγίζεται από καμία κυβέρνηση.

Τόσο η προηγούμενη, όσο και η τωρινή κυβέρνηση, δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, αφήνοντας χιλιάδες δημιουργούς- και όχι μόνο- απλήρωτους για 4 ολόκληρα χρόνια.

Ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά το αρμόδιο υπουργείο με το συγκεκριμένο θέμα, κοιτάζοντας το άμεσα, γιατίμην ξεχνάτε, πως οι καλλιτέχνες έχουν περισσότερο κοινό από τους πολιτικούς, διότι παράγουν έργο, που δίνει στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία και αυτά τα 4 χρόνια μας έχουν κόψει τα φτερά.

Δεν ομιλώ για μια μικρή κατηγορία καλλιτεχνών, βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα, που θεωρούμαστε προνομιούχοι ως ερμηνευτές, αλλά γι’ αυτούς που ζούν ως συνθέτες και στιχουργοί, που είναι χιλιάδες οικογένειες.

Κλείνοντας, έχω μια απορία: Πως είναι δυνατόν αυτοί που “έπαιζαν” με τα χρήματα μας, να μας πλήρωναν, έστω και αυτά τα λίγα και τώρα που δεν “παίζει” κανείς, να μην παίρνουμε τίποτα; Που πάνε αυτά τα χρήματα;».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 16:48Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE