Η Halsey συζητά με ειδικό για τη διπολική διαταραχή

Η Halsey συζητά με ειδικό για τη διπολική διαταραχή


Η Halsey θέλησε να βοηθήσει το κοινό της να κατανοήσει καλύτερα τη διπολική διαταραχή, μία ψυχική νόσος με την οποία έχει διαγνωστεί και η ίδια.

Η Halsey αποκάλυψε στη σειρά Artist Spotlight Stories του YouTube τον αγώνα που έχει δώσει για την ψυχική υγεία της.

Η 25χρονη τραγουδίστρια συνομίλησε με την ψυχολόγο Snehi Kapur με αφορμή το Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη Halsey να εξηγεί την ιδέα πίσω από το νέο άλμπουμ της και να σημειώνει ότι το «Manic» ήταν «ένα είδος μελέτης όλων αυτών των διαφορετικών συναισθημάτων και των αντιλήψεων που είχα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του δίσκου».

«Αλλά αυτό που ήταν πραγματικά σημαντικό για μένα ήταν να βεβαιωθώ ότι ήταν επίσης εκπαιδευτική», ανέφερε για τη δημιουργική διαδικασία του «Manic»

Η Halsey έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έχει δώσει με την ψυχική υγεία της και έχει εξομολογηθεί ότι έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή όταν πήγαινε ακόμα στο λύκειο, ενώ έχει αποκαλύψει επίσης ότι την τελευταία χρονιά του λυκείου πέρασε αρκετές εβδομάδες σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Όπως τόνισε, μέσα από τη συζήτησή της με τη Δρ. Kapur θέλει να βοηθήσει το κοινό της να κατανοήσει καλύτερα τη διπολική διαταραχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

🙎🏻🌼🙍🏻‍♂️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη halsey (@iamhalsey) στις

Η Δρ. Kapur περιέγραψε τη διπολική διαταραχή ως διαταραχή της διάθεσης που συνήθως εκδηλώνεται σε δύο φάσεις, τη «χαμηλή φάση» (κατάθλιψη) και τη «μανιακή φάση» (υψηλή ενέργεια). Ο χρόνος που απαιτείται για τη διάγνωση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον ασθενή, ενώ οι δύο εκδοχές της νόσου διαφέρουν μεταξύ τους.

«Πολλοί άνθρωποι λένε: “Δεν φαίνεται να έχεις διπολική διαταραχή”», είπε η Halsey, περιγράφοντας ότι ο κόσμος δεν πιστεύει πως πάσχει από τη νόσο λόγω της πολυάσχολης καριέρας της.

Η Halsey σημείωσε ότι ήταν πολύ διαφορετικό άτομο πριν γίνει τραγουδίστρια, διότι δεν διέθετε τότε όλους τους πόρους που έχει τώρα.

Την περίοδο περίπου που κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της, το «Hopeless Fountain Kingdom» το καλοκαίρι του 2017, η Halsey άρχισε να νιώθει ότι τα προβλήματα της εφηβείας έρχονται ξανά στην επιφάνεια και για το λόγο αυτό άρχισε ψυχοθεραπεία.

Marshmello - Halsey - Be Kind

Στη συνέχεια η τραγουδίστρια έκανε στη Δρ. Kapur την ερώτηση που εύχεται να είχε ρωτήσει όταν ήταν 16 ετών: «Τι μου επιτρέπεται να νιώθω;».

Η απάντηση, σύμφωνα με την ψυχολόγο, είναι ό,τι επιτρέπεται να νιώθεις αυτό που αισθάνεσαι.

Η Δρ. Kapur εξήγησε ότι το κλειδί είναι να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα ζητώντας βοήθεια και να μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι, συγκρατώντας τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας. «Το κλειδί είναι ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις ψυχικές ασθένειες και να έχετε μια λειτουργική ζωή», ανέφερε.

Στη συνέχεια η Halsey και η Δρ. Kapur συζήτησαν την αντίληψη του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες και πώς τις γιγαντώνουν συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικά όταν αφορούν γυναίκες, καθώς και πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν οι σχέσεις κατά τη διάρκεια των κυκλοθυμικών επεισοδίων.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE