Η Lana Del Rey ανακοινώνει νέο άλμπουμ και κατακεραυνώνει τους επικριτές της

Η Lana Del Rey ανακοινώνει νέο άλμπουμ και κατακεραυνώνει τους επικριτές της


«Είναι αξιολύπητο να λένε ότι έχω πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω», αναφέρει η Lana Del Rey στο δριμύ κατηγορώ της.

Η Lana Del Rey σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός ανακοίνωσε το διάδοχο του δίσκου «Norman Fucking Rockwell!» με ένα μήνυμα που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, κατακεραυνώνοντας συγχρόνως τους επικριτές της.

Κατά μήκος του κειμένου της, η Lana Del Rey υπερασπίζεται τους στίχους των τραγουδιών της, ιδιαίτερα εκείνους που αφορούν γυναίκες που έχουν «μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους» στις σχέσεις τους.

Η 34χρονη Αμερικανίδα ερευνά το τοπίο της pop μουσικής και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι Doja Cat, Ariana (Grande), Camila (Cabello), Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj και Beyoncé είχαν νούμερο ένα τραγούδια στα οποία έλεγα ότι είναι σέξι, δεν φορούν ρούχα, κάνουν έρωτα, απατούν κ.λπ.».

«Έχω βαρεθεί με τις γυναίκες δημιουργούς και εναλλακτικές τραγουδίστριες που λένε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση όταν στην πραγματικότητα είμαι απλώς ένα λαμπερό άτομο που τραγουδά για τις αλήθειες αυτού που όλοι βλέπουμε, ότι είναι πολύ διαδεδομένες οι συναισθηματικά καταχρηστικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο», αναφέρει.

Η Lana Del Rey διευκρινίζει στη συνέχεια ότι δεν είναι φεμινίστρια, όμως αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει θέση στο φεμινισμό για τις γυναίκες που μοιάζουν και συμπεριφέρονται όπως εκείνη.

«Το είδος της γυναίκας που λέει όχι, αλλά οι άντρες ακούνε ναι, το είδος των γυναικών που έχουν κατακεραυνωθεί ανελέητα επειδή είναι αυθεντικές, οι ευαίσθητοι εαυτοί τους, το είδος των γυναικών που οι ιστορίες και οι φωνές τους αφαιρούνται από ισχυρότερες γυναίκες ή από άνδρες που μισούν τις γυναίκες», εξηγεί.

Η Lana Del Rey τονίζει επίσης ότι ήταν ειλικρινής και αισιόδοξη για τις δύσκολες σχέσεις που είχε.

«Και αυτή ήταν δυστυχώς η εμπειρία μου μέχρι το σημείο που έγιναν αυτοί οι δίσκοι», γράφει.

«Θέλω λοιπόν να πω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια ανόητων κριτικών και έχω μάθει πολλά από αυτές, αλλά επίσης αισθάνομαι ότι έδειξε πραγματικά το δρόμο στις άλλες γυναίκες να σταματήσουν να “φορούν ένα χαρούμενο πρόσωπο” και να μπορούν να πουν ό,τι θέλουν στη μουσική τους, σε αντίθεση με την εμπειρία μου, όπου ακόμα κι αν εξέφρασα μια νότα θλίψης στους δύο πρώτους δίσκους μου, θεωρήθηκα κυριολεκτικά υστερική σαν να ήμασταν στη δεκαετία του 1920», σημειώνει.

«Με όλα τα θέματα που επιτρέπεται επιτέλους να εξερευνήσουν οι γυναίκες, θέλω απλώς να πω ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, νομίζω πως είναι αξιολύπητο ότι η μικρή στιχουργική εξερεύνησή μου που περιγράφει λεπτομερώς τους μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους μου στις σχέσεις μου, κάνει συχνά τον κόσμο να λέει ότι έχω πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω», υπογραμμίζει.

Η Lana Del Rey ολοκληρώνει το κείμενό της ότι με τα συγκεκριμένα θέματα θα ασχοληθούν τόσο οι επόμενες δύο ποιητικές συλλογές της όσο και το νέο άλμπουμ της, για το οποίο ενημερώνει ότι θα κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell - video

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE