Μέλπω Ζαρόκωστα: «Δεν μπορούσε κανείς να μου πει αν θα κάνω ένα παιδί ή πέντε παιδιά»

Μέλπω Ζαρόκωστα: «Δεν μπορούσε κανείς να μου πει αν θα κάνω ένα παιδί ή πέντε παιδιά»


Η Μέλπω Ζαρόκωστα πρόσφατα έκλεισε τα 87 της χρόνια, αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά, δεν αισθάνεται πως έχει φτάσει τόσο!  

Και μπορεί τώρα να βρίσκεται σε περίοδο ανάπαυσης, καθώς υποβλήθηκε πριν από λίγο καιρό σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο της, ωστόσο πριν από αυτό χοροπηδούσε μέσα στο σπίτι της.

Πώς αισθάνεστε που ήδη συμπληρώσατε τα 87 χρόνια σας;
«Δεν αισθάνομαι ότι έχω φτάσει τόσο. Μόνο κάποιοι πόνοι καμιά φορά μού υπενθυμίζουν ότι έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία. Η φθορά είναι φυσική, αλλά σκέψου ότι μέχρι και πριν από λίγο καιρό χοροπηδούσα μέσα στο σπίτι (σ.σ.: γέλια)»

Έχετε αποκτήσει έναν γιο. Ήταν επιλογή σας να αποκτήσετε μόνο ένα παιδί ή σας το επέβαλε το επάγγελμα;
«Οταν έχεις τα πνευματικά και επαγγελματικά εφόδια, κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει τι θα κάνεις στην προσωπική σου ζωή. Εμένα μου έδιναν ένα έργο τη μία μέρα και μου ζητούσαν την άλλη να το έχω μεταφράσει. Κι επειδή εγώ μπορούσα να το κάνω, δεν μπορούσε κανείς να μου πει αν θα κάνω ένα παιδί ή πέντε παιδιά. Ημουν ικανή στο είδος μου και νομίζω το αναγνώρισαν και το κοινό και οι επιχειρηματίες. Σκεφτείτε, νύχτα μέρα έγραφα. Για τρία χρόνια έγραφα το σενάριο, σκηνοθετούσα και έπαιζα».

Την πανδημία του κορονοϊού πώς την αντιμετωπίσατε;
«Κλεισμένη μέσα στο σπίτι μου. Έλεγα, ας πεθάνω από οτιδήποτε άλλο εκτός από τον κορωνοϊό (σ.σ.: γέλια). Αλλά γενικά δεν φοβάμαι τον θάνατο. Εχω χειρουργηθεί για καρκίνο τέσσερις φορές. Εχω την ικανότητα να παλεύω και να νικάω. Όταν μου βρήκαν τον καρκίνο, ακολούθησα κατά γράμμα όλες τις συμβουλές των γιατρών. Αλλά νομίζω ήμουν και τυχερή σε αυτόν τον τομέα. Από τότε που έκανα τις εγχειρήσεις αυτές έζησα επιπλέον 20 χρόνια και μπορεί ο Θεός να θελήσει να με κρατήσει άλλα 20 χρόνια στη ζωή. Κανείς δεν το ξέρει. Το σημαντικό, πάντως, για εμένα είναι πως έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από ολόκληρη τη ζωή μου. Δεν έχω εχθρούς, γιατί δεν με ένοιαζε να κάνω εχθρούς. Ηθελα η ζωή μου να κυλάει όμορφα και με καλές στιγμές!», εξομολογήθηκε η ίδια στην espresso.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE