Ο Φίλιππος Πλιάτσικας παρουσιάζει τα «Καραντίνα Songs»


Καινούργια και παλιά τραγούδια που ταίριαξαν με την περίσταση έχει επιλέξει ο Φίλιππος Πλιάτσικας για το νέο άλμπουμ του «Καραντίνα Songs».

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας γράφει τραγούδια σε καραντίνα και παρουσιάζει το «Καραντίνα Songs», ένα concept album από αυτά που σπάνια πια κυκλοφορούν στην ελληνική δισκογραφία.

Το «Καραντίνα Songs» έχει το μουσικό στίγμα που θέλει να προτείνει με αυτό το δίσκο ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Στιχουργικά βγάζει στην επιφάνεια θέματα που αφορούν τον προβληματισμό κατά τη διάρκεια της καραντίνας, την έλλειψη της καθαρής ματιάς και την αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα και την κοινωνία.

«Κλεισμένοι μέσα αλλά είπαμε το μυαλό μας να παραμείνει έξω. Να μην το βάλουμε κάτω. Να σκεφτούμε, να γράψουμε λόγια, μελωδίες, να επικοινωνήσουμε», δηλώνει ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Έτσι λοιπόν έφτιαξαν καινούργια τραγούδια, έπαιξαν κάποια παλιά που ταίριαξαν με την περίσταση, φώναξαν και κάποιους περαστικούς που περνούσαν στο δρόμο από μακριά να συμμετέχουν, που είχαν στείλει μήνυμα με το νούμερο 6 στο κινητό.

Φώναξαν (από μακριά βέβαια) και τους καλούς τους φίλους, που σε τέτοιες συγκυρίες όλοι τους μετράμε, τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo και τη Livertia.

Φίλιππος Πλιάτσικας - Πυξ Λαξ - ΟΑΚΑ

Ορισμένες ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο του Θοδωρή Κοντάκου (Κος Κ) με τον Αλέκο Κούρτη και τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη: «Ανά δυο σε απόσταση με γάντια και μάσκες, χειρουργικό στούντιο…», σχολιάζει ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Κι έτσι έβγαλαν μέσα σ’ αυτή την περίεργη καταιγίδα τα «Καραντίνα Songs», μια δουλειά όπως πάντα προσεγμένη αλλά και στο γνώριμο στιλ που έχουμε συνηθίσει τον καλλιτέχνη. Κάπως να μιλήσουμε μεταξύ μας, κάπως να κάνουμε παρέα. Κάπως να πάρουμε κουράγιο, κάτι να μείνει από όλο αυτό.

Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται και μία μοναδική επανεκτέλεση της πασίγνωστης επιτυχίας «Ποιος Έχει Λόγο Στην Αγάπη» του Φίλιππου Πλιάτσικα που κυκλοφόρησε το 2017, όπως και οι «εκδοχές καραντίνας» των τραγουδιών «Καράβι Μικρό» και «Ένα Βροχερό Ταξί»

Το χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό τραγούδι αυτής της ιδέας είναι το «Κλείστε Μας Μέσα» που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα.

Το άλμπουμ «Καραντίνα Songs» του Φίλιππου Πλιάτσικα κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE