Ο Bono γίνεται 60 ετών και μοιράζεται τα «60 τραγούδια που έσωσαν τη ζωή του»

Ο Bono γίνεται 60 ετών και μοιράζεται τα «60 τραγούδια που έσωσαν τη ζωή του»


Η λίστα του Bono περιλαμβάνει επιλογές από Beatles, David Bowie, Billie Eilish και άλλους καλλιτέχνες.

Ο Bono έγινε 60 ετών στις 10 Μαΐου και επί ευκαιρία των γενεθλίων του μοιράστηκε μία λίστα με τα «60 τραγούδια που έσωσαν τη ζωή του».

«Αυτά είναι μερικά από τα τραγούδια που έσωσαν τη ζωή μου», γράφει ο κεντρικός τραγουδιστής των U2.

«Τα τραγούδια χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς… Αυτά που με πήραν από εκεί και με έφτασαν εδώ, από το μηδέν έως το 60… Μέσα από όλες τις γρατζουνιές, κάθε είδους μπελά, από το σοβαρό έως το ανόητο και τη χαρά, κυρίως τη χαρά», συνέχισε.

Η λίστα του Bono περιλαμβάνει επιλογές τραγουδιών από καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι David Bowie, Beatles, Patti Smith, Bob Dylan, Kanye West, Daft Punk, Nirvana, Kraftwerk, Public Enemy, Lou Reed, Kendrick Lamar, Massive Attack, Iggy Pop, Arcade Fire, JAY-Z, Billie Eilish, Pixies και πολλούς άλλους.

Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης έγραψε επίσης και από μία προσωπική επιστολή προς κάθε καλλιτέχνη, εξηγώντας τη σημασία που έχουν για εκείνον τα τραγούδια τους που επέλεξε.

Οι πρώτες επιστολές απευθύνονται μεταξύ άλλων στους Kraftwerk, Daft Punk, Pharrell Williams, Nile Rodgers, Massive Attack, στις οικογένειες του David Bowie και του Luciano Pavarotti, καθώς και στην Billie Eilish και στον FINNEAS.

«Μπαίνω μέσα στο τραγούδι σας και είναι μια μαύρη ομορφιά, οδυνηρά και εντυπωσιακά ευάλωτη και τρομακτική, άφοβη και ανησυχητική… αλλά δεν ανησυχείτε από όλα αυτά. Τα εκφράζετε για να μπορείτε να ελέγχετε το συναίσθημα που σας ταλαιπωρεί», έγραψε ο Bono απευθυνόμενος στην Billie Eilish και τον αδελφό της.

«Σκέφτομαι τον Carole King. Σκέφτομαι τον Roy Orbison. Αλλά όπως και εκείνοι, αυτό δεν υπήρχε πριν από εσάς», υπογράμμισε.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE