Αγωγή στο SXSW: «Θέλουμε την επιστροφή χρημάτων»

Αγωγή στο SXSW: «Θέλουμε την επιστροφή χρημάτων»


Η συμμετοχή στο φεστιβάλ κοστίζει περίπου 1000 δολάρια. Οι οργανωτές απαντούν: «Δεν έχουμε τα χρήματα, είμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση».

Το South by Southwest (SXSW), ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ μουσικής και ταινιών στον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπο με αγωγή από τους αγοραστές των εισιτηρίων της φετινής εκδήλωσης, οι οποίοι παραπονούνται ότι δεν τους δόθηκε ποτέ η επιστροφή χρημάτων.

Η αγωγή κατατέθηκε στο δικαστήριο στις 24 Απριλίου από τη Maria Bromley και την Pauta Kleber. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι έχουν ξοδέψει περισσότερα από 1000 δολάρια για να παρευρεθούν στην εκδήλωση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 12-20 Μαρτίου. Ωστόσο στις 6 Μαρτίου ήρθε η ανακοίνωση της ακύρωσης του φεστιβάλ του Όστιν λόγω των διατάξεων για την πανδημία του COVID-19.

Μετά την ακύρωση, τo SXSW ανακοίνωσε ότι, αντί της επιστροφής χρημάτων, θα προσφέρει στους κατόχους δωρεάν εισιτήρια, pass και δωρεάν εγγραφή για τις εκδηλώσεις του 2021, 2022 ή 2023, καθώς και επιπλέον έκπτωση 50% για να συμμετέχετε σε ένα από αυτά τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά ο κόσμος που έχει πληρώσει δεν συμφωνεί: «Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν μελλοντικά φεστιβάλ». Επίσης η προσφορά, που κοινοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου, θα έληγε στις 30 Απριλίου.

«Το SXSW έχει μετατοπίσει το βάρος της πανδημίας του COVID-19 στους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ… άτομα που σε αυτούς τους απελπισμένους καιρούς μπορεί να χρειάζονται σοβαρά τα χρήματα που πλήρωσαν για ένα φεστιβάλ που δεν συνέβη ποτέ», λέει η μήνυση.

«Όταν ο δήμαρχος Steve Adler έδωσε εντολή στις 6 Μαρτίου 2020, απαγορεύοντας την εκδήλωση λόγω της πανδημίας του COVID-19, καταλάβαμε και συμφωνήσαμε με την πολιτική του. Η πανδημία και η ακύρωση προκάλεσαν τεράστιες απώλειες για την επιχείρησή μας, το προσωπικό μας, την πόλη και τους πολίτες της», δήλωσε εκπρόσωπος του SXSW στο Billboard. «Μαζεύουμε τα κομμάτια μας μετά από ένα χρόνο να προγραμματίζουμε αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός που θα απαιτούσε χρόνο, ενέργεια και πόρους για την παραγωγή»

«Λόγω της μοναδικής φύσης της δραστηριότητας του SXSW, όπου στηριζόμαστε σε μια ετήσια εκδήλωση, έχουμε υποστεί σημαντικά ποσά μη ανακτήσιμων δαπανών πολύ πριν από τον Μάρτιο. Αυτά τα έξοδα και η απώλεια των αναμενόμενων εσόδων οδήγησαν σε μια κατάσταση όπου δεν έχουμε τα χρήματα για την έκδοση επιστροφών χρημάτων», συνεχίζει η δήλωση. «Το SXSW, όπως πολλές μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική κατάσταση. Ευχόμαστε να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να συμφιλιώσουμε την κατάσταση και έχουμε προσφέρει μια επιλογή ενός πακέτου αναβολής στους αγοραστές των εισιτηρίων του 2020».Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE