Μαρία Σολωμού: «Φοβάμαι για τον κορονοϊό. Γιατί έναν μήνα πριν είχα Η1Ν1 και τρόμαξα»

Μαρία Σολωμού: «Φοβάμαι για τον κορονοϊό. Γιατί έναν μήνα πριν είχα Η1Ν1 και τρόμαξα»


Όχι μόνο δεν λυγίζει ο κλά­δος του θεάματος μπρο­στά στην πανδημία του κορονοϊου, αλλά προ­σαρμόζεται στη νέα, ακό­μη περισσότερο ψηφια­κή εποχή.

Ήδη, ξεκίνησε να προβάλλεται στο YouTube το πρώτο ελληνικό σίριαλ εν μέσω καραντίνας, με τίτλο «Eggloviσμένες», που θα… γεννήσει μιμητές. «Είναι τέσσερις κολλητές φίλες, που τις πετυχαίνουμε λίγο πριν από την καραντίνα.

Έτσι, βλέπουμε τη δια­φορετική ψυχολογία και οπτική τους. Είναι μια κωμωδία που θα ασχοληθεί και με πιο σοβαρά πράγματα, διότι προκύπτουν κατα­στάσεις μέσα από τον εγκλεισμό», αποκάλυψε η Μαρία Σολωμού, η οποία πρωταγωνι­στεί στην καινοτόμο ιδέα του Γιώργου Φειδά, που υπογράφει τα κείμενα και τη σκηνοθε­σία.

«Ο Γιώργος κινήθηκε πολύ γρήγορα. Δεν πιστεύω ότι δεν το έχει σκεφτεί κανείς άλλος να κάνει κάτι από το σπίτι του». Πώς όμως μπορεί να γίνει ένα σίριαλ με ηθοποι­ούς σε καραντίνα; «Αφήστε, έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε, μας έχουν φύγει τα μάτια μπροστά από τα λάπτοπ. Δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία και δυ­σκολεύομαι αρκετά».

Οι ηθοποιοί (Σολωμού, Δεληκούρα, Κωνσταντάκη, Θεοχάρη) λαμβάνουν το σενάριο στο e-mail τους. «Είμαστε και φίλες, οπότε αυτό έχει μια σχετική ευκολία. Το δύσκολο είναι να καταγράψουμε ήχο με “συμπαθητι­κή” απόδοση εικόνας, γιατί συνήθως παγώ­νει ή έχουμε άλλα τεχνικά ζητήματα».

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι η κάθε ηθοποιός πρέπει να βρει το κάδρο της, τον φωτισμό, τον ήχο, να επιλέξει ρούχα και μα­κιγιάζ. «Τα πάντα τα κάνει η καθεμία από το σπίτι της. Είναι σαν ερασιτεχνικό, με την καλή έννοια. Ευτυχώς, είμαστε αρκετά χρόνια στον χώρο και γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τα πλάνα και τα φώτα».

Θα υπάρχει αμοιβή; «Ξεκινάμε χωρίς χρήματα, αλλά είμαστε σε φάση που ψάχνουμε χορηγούς. Την αμοιβή δεν την είχαμε ποτέ σκεφτεί, όταν μας πήρε ο Γ. Φειδάς για να μας το προτείνει, ούτε για πλάκα. Όμως, αν το κάνουμε σωστά (με τα μέσα που έχουμε) και την έχει απήχηση, τότε βλέπουμε».

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο της, η ίδια λέει πως το παρακολουθεί, επισημαίνοντας πως φέτος είχε μόνο θεατρική δραστηριότητα. «Έχω μιλήσει με τον λογιστή μου. Του έχω δώσει όλα τα απαραίτητα, για να έρθει σε επαφή με τον λογιστή του επιχειρηματία για το επίδομα των 800 ευρώ. Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα θέατρα, μέχρι να γίνει η άρση του μέτρου του εγκλεισμού».

Για την επόμενη ημέρα λέει: «Με “καθησυ­χάζει” το γεγονός ότι όλο αυτό που περνά­με είναι παγκόσμιο και δεν είμαστε μόνο εμείς. Στην οικονομική κρίση είχα την αί­σθηση ότι αυτό που περνάει η Ελλάδα είναι κάτι πιο σοβαρό από την υπόλοιπη Ευρώ­πη. Τώρα νιώθω ότι ίσως μπορεί εμείς στην Ελλάδα να βγούμε πιο κερδισμένοι. Κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, έχουμε τις λιγότερες απώλειες και ψυχολογικά είμαστε σε καλή κατάσταση, γιατί βλέπουμε πολύ χειρότερα πράγματα σε άλλες χώρες, όπου γίνεται χα­μός», αναφέρει, βλέποντας μια ευκαιρία να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Ωστόσο, φοβάται;

«Φοβάμαι. Γιατί έναν μήνα πριν είχα Η1Ν1 και τρόμαξα γιατί δεν είχα αρρωστήσει ποτέ στη ζωή μου. Άλλο είναι να κάτσω σπί­τι μία εβδομάδα και άλλο αυτό που σήμε­ρα η πλειοψηφία είναι υγιέστατη και έχει κλειστεί στο σπίτι. Έτσι μπήκαμε στη διαδι­κασία να βρούμε να κάνουμε κάτι. Γίνεσαι παραγωγικός με τα μέσα που έχεις. Σήμερα δεν έχω κάτσει ούτε δύο λεπτά. Συν τα γυ­ρίσματα πρωί και βράδυ. Και δεν το κρύβω ότι αυτή η καθημερινότητα αρχίζει και μου αρέσει. Είχαμε συνηθίσει μια ζωή που ήταν εξωπραγματική. Το δύσκολο στον κλάδο εί­ναι ότι ξαφνικά μείναμε άπραγοι».

Πηγή: Secret

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE