Η Καλομοίρα μάς συστήνει τον Αμερικανό Σωτήρη Τσιόδρα που συμβουλεύει τον Τραμπ για τον κορονοϊό!

Η Καλομοίρα μάς συστήνει τον Αμερικανό Σωτήρη Τσιόδρα που συμβουλεύει τον Τραμπ για τον κορονοϊό!


Ιδιαίτερα προβληματισμένη, και ανήσυχη με την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, όπου διαμένει με τον σύζυγό της και τα παιδιά της, που ανήκουν μάλι­στα σε κατηγορίες υψηλού κίνδυνου, δη­λώνει η Καλομοίρα Σαράντη.

Η Αμερική άλλωστε, συνεχίζει να θρηνεί πολλά θύματα από τον ιό. Η Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια σε συνέντευξή της μοιράζεται τους φόβους της αλλά και το πώς αντιμετωπίζει ολόκληρη η Αμερική την πανδημία…

Καλομοίρα, πώς είναι τα πράγματα εκεί με τον κορονοϊό; Ανησυχείς;

Ναι. Ανησυχώ πολύ με όλη την κατάσταση που επικρατεί. Εχω δύο παιδιά που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου, τον Νίκο, που έχει άσθμα, και τον Δημήτρη, με μυασθένεια Gravis, άρα, όπως καταλαβαίνεις, βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα εδώ και τρεις εβδομάδες. Η κατάσταση στην Αμερική γίνεται όλο και χειρότερη, με τα ιατρικά εφόδια και τα εργαλεία προστασίας να είναι λίγα για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό. Υπάρχει επίσης σοβαρή έλλειψη αναπνευστήρων.

Μένετε σπίτι; Τι κάνετε με τα παιδιά σας με τον Γιώργο, για να περνάει η ώρα;

Ναι. Προσπαθούμε να διατηρούμε ένα πρόγραμ­μα με ροή, οπότε μια συνηθισμένη ημέρα μου εί­ναι κάπως έτσι: Ξυπνάω το πρωί και γυμνάζομαι. Αφού ξυπνήσουν τα παιδιά, τρώμε πρωινό, δια­βάζω τα αγόρια για το σχολείο, τρώμε μεσημερια­νό, διαβάζουμε λίγο ακόμη για το σχολείο, παί­ζουμε και τρώμε βραδινό, ώσπου φτάνει η ώρα του ύπνου. Το να υπάρχει πρόγραμμα, γνωρίζο­ντας ποια είναι η ρουτίνα της κάθε ημέρας, βοη­θάει πραγματικά τα παιδιά να αισθάνονται ήρεμα και χαλαρά. Διοργανώνουμε και βραδιές ταινι­ών, ενώ, όταν ο καιρός είναι καλός, παίζουμε έξω, στην αυλή.

Τι είπες στα παιδιά σου για τον κορονοϊό;

Ήμουν ειλικρινής μαζί τους, όμως δεν τους εξήγησα όλες τις λεπτομέρειες. Ακούνε πολλά στις ειδήσεις, αλλά εγώ τους εξήγησα ότι πρόκειται για έναν ιό που επηρεάζει κυρίως μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, για να προστατεύσουμε τη γιαγιά και τον παππού, αλλά και όλους αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυ­νο. Υπήρχε μάλιστα ένα ειδικό παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, στο οποίο εξηγού­σαν τι είναι ο ιός. Το παρακολουθήσαμε όλοι μαζί στο σπίτι και το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο. Μόλις τελείωσε η εκπομπή, τα παιδιά εί­χαν διάφορες ερωτήσεις προς εμένα και τον Γιώργο. Εμείς με τη σειρά μας προσπαθήσα­με να απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να τους τρομάξουμε, αλλά όντας ειλικρινείς, γιατί δεν είναι πια τόσο μικρά.

Πολλοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για τη στάση του απέναντι στον φονικό ιό. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Δεν θέλω να τοποθετηθώ πολιτικά. Όπως βλέ­πω εγώ την κατάσταση, πρέπει να ακούσει και να εμπιστευτεί τους ειδικούς γύρω του αν θέλει να κερδίσει τη μάχη με τον ιό. Εγώ αυτή τη στιγμή σε εκείνον που δίνω πραγματικά προσοχή είναι ο δρ Anthony Fauci, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημά­των και σύμβουλος του προέδρου σε αυτή την κατάσταση. Οι προτάσεις και η εμπειρία του εί­ναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε. Είναι προ­φανές ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό, αλλά τώρα δεν υπάρ­χει χρόνος για να διαφωνήσουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να πάρουν τον ιατρικό εξοπλι­σμό ασφαλείας που χρειάζονται, για να μπορέ­σουν να σώσουν ζωές.

Πηγή: Secret

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE