Η ταινία «Yellow Submarine» των Beatles κάνει πρεμιέρα στο YouTube

Η ταινία «Yellow Submarine» των Beatles κάνει πρεμιέρα στο YouTube


Επιβιβαστείτε στο «Κίτρινο Υποβρύχιο» και απολαύστε μία μοναδική περιπέτεια που βασίζεται στα υπέροχα τραγούδια των θρυλικών Beatles.

Η ταινία «Yellow Submarine» των Beatles έρχεται για πρώτη φορά στο YouTube.

Το φιλμ κινουμένων σχεδίων του 1968 θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι των «Σκαθαριών» στο YouTube το Σάββατο 25 Απριλίου στις 19:00 η ώρα Ελλάδας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την πρώτη προβολή του, το «Yellow Submarine» υποβλήθηκε το 2018 σε ψηφιακή επεξεργασία για να ανταποκριθεί στα σύγχρονα στάνταρ και προβλήθηκε σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ιρλανδία.

Εμπνευσμένο από την εμβληματική μουσική των Beatles, το «Yellow Submarine» έλαβε διθυραμβικές κριτικές όταν κυκλοφόρησε εν μέσω της ψυχεδελικής ποπ κουλτούρας της δεκαετίας του 1960.

Οι Beatles δεν έβλεπαν με ενθουσιασμό τη συμμετοχή τους στο φιλμ, καθώς δεν είχαν μείνει δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους που είχαν κυκλοφορήσει τρία χρόνια νωρίτερα, το «Help!» (1965) σε σκηνοθεσία του Richard Lester.

Ωστόσο θεώρησαν ότι μία ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν ιδανική για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εταιρεία παραγωγής United Artists.

Οι Beatles έκαναν μόνο μία σύντομη εμφάνιση στην τελική σκηνή του «Yellow Submarine», η οποία γυρίστηκε στις 25 Ιανουαρίου 1968, λίγο πριν το ταξίδι τους στην Ινδία.

Η αρχική ιστορία του «Yellow Submarine» γράφτηκε από τον Lee Minoff, με βάση το ομότιτλο τραγούδι των John Lennon και Paul McCartney.

Μισό αιώνα μετά την κυκλοφορία της, η ταινίας εξακολουθεί να θεωρείται ορόσημο της τέχνης του animation.

Η εκδοχή του «Yellow Submarine» που θα προβληθεί αύριο στο YouTube θα περιέχει στίχους στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να τραγουδήσει ολόκληρος ο κόσμος μαζί με τους Beatles τραγούδια όπως τα «Eleanor Rigby», «When I’m Sixty-Four», «Lucy In The Sky With Diamonds», «All You Need Is Love» και «It’s All Too Much».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE