Avicii: Το χρονικό των προβλημάτων υγείας που οδήγησαν στην αυτοκτονία

Avicii: Το χρονικό των προβλημάτων υγείας που οδήγησαν στην αυτοκτονία


O Avicii έφυγε από τη ζωή πρόωρα, διαθέτοντας ένα μακρύ ιστορικό από προβλήματα υγείας, νοσηλείες και χειρουργικές επεμβάσεις.

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο του Avicii σε ηλικία 28 ετών.

Ο Σουηδός DJ και μουσικός παραγωγός (κατά κόσμον Tim Bergling) αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας επί μακρόν, υποβλήθηκε σε νοσηλείες και αναγκάσθηκε να ακυρώσει τις εμφανίσεις μέχρι να αποσυρθεί εντελώς από τις περιοδείες το 2016.

Η μουσική του είναι η κληρονομιά που άφησε. Μία ζωή αφιερωμένη στη διάδοση της χαράς μέσα από τραγούδια που η δημοτικότητά τους αυξανόταν εκθετικά σε όλο τον κόσμο της EDM. Ο Avicii ήταν έμπνευση για πολλούς από τους πιο λαμπρούς αστέρας του σήμερα, ενώ πάλευε διαρκώς με την υγεία του.

Τα θέματα υγείας του Avicii ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο DJ και ο παραγωγός νοσηλεύθηκε στην Νέα Υόρκη με οξεία παγκρεατίτιδα, παρενέργεια από την έντονη κατανάλωση αλκοόλ. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για 11 ημέρες.

Μάρτιος 2013: Ο Avicii παροτρύνεται να αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη

Περίπου ένα χρόνο μετά το περιστατικό στην πόλη της Νέας Υόρκης, ο Avicii βρέθηκε και πάλι στο νοσοκομείο για παρόμοια ζητήματα ενώ ήταν σε περιοδεία στην Αυστραλία.

Οι γιατροί τον κάλεσαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης, αλλά ο παραγωγός αρνήθηκε, επιλέγοντας αντ’ αυτού να συνεχίσει να εργάζεται για τον πρώτο δίσκο του, «True».

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους, έφτασε στο Νο. 5 του Billboard 200» και κυριάρχησε στην κορυφή των Κορυφαίων Dance / Electronic Albums για έξι εβδομάδες.

28 Μαρτίου 2014: Ο Avicii νοσηλεύεται στο Μαϊάμι

Αν και τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Avicii είχε σταματήσει την κατανάλωση αλκοόλ, τα προβλήματα αυξήθηκαν επτά ημέρες αφότου κυκλοφόρησε μια έκδοση του «True» με τα δικά του remixes στα τραγούδια.

Νοσηλεύθηκε στο Μαϊάμι για μια μπλοκαρισμένη χοληδόχο κύστη και αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις στο ξενοδοχείο SLS και τη συναυλία ως επικεφαλής στο Ultra Music Festival. Ο Alesso πήρε τη θέση του στο SLS, ενώ ο «αντίπαλος» deadmau5 τον αντικατέστησε στο Ultra.

Ο Avicii ανέφερε ότι το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της αδιάκοπης περιοδείας του: «Οι οπαδοί μου γνωρίζουν ότι είχα προβλήματα στο παρελθόν με το στομάχι και την παγκρεατίτιδα», είχε τονίσει στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ξύπνησα το πρωί της Τετάρτης με σοβαρό πόνο αλλά πέταξα στο Μαϊάμι ούτως ή άλλως, ελπίζοντας ότι θα περάσει. Ο πόνος ήταν ακόμα εκεί όταν προσγειώθηκα έτσι πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο. Δέχθηκε φροντίδα και έφυγα αργότερα εκείνη τη νύχτα Δυστυχώς, ο πόνος επέστρεψε χθες το απόγευμα και επέστρεψα στο νοσοκομείο, όπου μου επέτρεψαν να μείνω τη νύχτα», είχε περιγράψει.

Στο νοσοκομείο έμαθε ότι όχι μόνο η παγκρεατίτιδα του επέστρεψε, αλλά και ότι υποστεί σκωληκοειδίτιδα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της σκωληκοειδούς απόφυσης και της χοληδόχου κύστης και συνέχισε την περιοδεία του το συντομότερο δυνατό.

Avicii - Hit Channel

8 Σεπτεμβρίου 2014: Ο Avicii ακυρώνει όλες τις εμφανίσεις του

Έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Avicii συνέχισε να υποφέρει από προβλήματα υγείας και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις επικείμενες παραστάσεις του, συμπεριλαμβανομένων του show ως επικεφαλής στο TomorrowWorld, τις μόνιμες εμφανίσεις στα XS και Encore Beach Club του Λας Βέγκας, καθώς και μια προγραμματισμένη ασιατική περιοδεία τον Οκτώβριο.

2 Σεπτεμβρίου 2015: Ο Avicii ματαιώνει όλες τις εμφανίσεις της χρονιάς

Το Μάιο του 2015, έλυσε η μουσική σιωπή του με ένα νέο τραγούδι και video clip με τίτλο «Feeling Good», αλλά τέσσερις μήνες αργότερα αναγκάστηκε και πάλι να ματαιώσει τις υπόλοιπες εμφανίσεις που είχε προγραμματίσει για εκείνη τη χρονιά.

Οι εκπρόσωποί του υπογράμμισαν την πίεση για την οριστικοποίηση του άλμπουμ «Stories» που κυκλοφόρησε ένα μήνα αργότερα και του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Avicii  του στα μουσικά βίντεο για τα τραγούδια «For a Better Day» και «Pure Grinding». Η ομάδα του υποσχέθηκε επίσης ότι θα έρθει μία μεγαλύτερη περιοδεία.

«Όταν μετακινώ τις υποχρεώσεις μου για το επόμενο έτος, έχω μία μεγάλη ευκαιρία να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να περάσω  χρόνο προσπαθώντας να μεγαλώσω με τέτοιο τρόπο που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να κάνω, φυσιολογικά ή όσο φυσιολογικά θα μπορούσε να γίνει. Η δισκογραφική εταιρεία και η οικογένειά μου με ενθάρρυναν να το κάνω και συνειδητοποιώ ότι πολλοί στη θέση μου δεν έχουν αυτή την ευκαιρία», είχε εξηγήσει ο Σουηδός.

Avicii - Hit Channel

29 Μαρτίου 2016: Ο Avicii αναγγέλλει το σχέδιό του να αποσυρθεί από τις περιοδείες

Μετά από ένα δημιουργικό οδικό ταξίδι με φίλους, κατά τη διάρκεια του οποίου έγραψε πολλά νέα τραγούδια που θα περιέχονταν στο EP «Avīci (01)» του 2017, ο DJ και παραγωγός ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί από τις περιοδείες επ’ αόριστον. Τα νέα προκάλεσαν σοκ, αφού είχε προηγηθεί η θριαμβευτική επιστροφή του στο Ultra Music Festival.

Ο Avicii επισήμανε την πάλη που έδινε ζώντας συνεχώς σε καθεστώς περιοδείας, την εσωστρεφή φύση του και την επιθυμία να περάσει περισσότερο χρόνο δημιουργώντας στο στούντιο. Ευχαρίστησε τους οπαδούς, την οικογένεια, τους συνεργάτες και τον μάνατζέρ του Arash «Ash» Pournouri για την υποστήριξή τους και υποσχέθηκε μία τελευταία περιοδεία ως αποχαιρετισμό.

«Οι επιλογές και η καριέρα μου δεν είχαν ποτέ κίνητρο υλικά πράγματα, αν και είμαι ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες και τις ανέσεις που επωφελήθηκα από την επιτυχία μου», έγραψε.

«Ξέρω ότι είμαι ευλογημένος που μπορώ να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να παίζω μουσικής, αλλά έχω πολύ λίγο χρόνο για τη ζωή ενός πραγματικού ανθρώπου πίσω από τον καλλιτέχνη, αλλά ποτέ δε θα αφήσω τη μουσική, θα συνεχίσω να μιλάω στους οπαδούς μου μέσα από τη μουσική, αλλά αποφάσισα ότι αυτή η περιοδεία του 2016 θα είναι η τελευταία μου και οι τελευταίες εμφανίσεις.»

28 Αυγούστου 2016: Ο Avicii πραγματοποιεί την τελευταία του εμφάνιση

Ο Avicii είχε συμπληρώσει σχεδόν μία δεκαετία περιοδειών όταν πραγματοποίησε μία τελευταία εμφάνιση, στο «Ushuaïa Ibiza Beach Hotel», ευχαριστώντας τους θαυμαστές και τους φίλους τους για τη στήριξή τους στην απόφαση αυτή. Η τελευταία περιοδεία του καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ «Avicii: True Stories» που κυκλοφόρησε περισσότερο ένα χρόνο αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2017.

Avicii - Hit Channel

20 Απριλίου 2018: Ο Avicii βρίσκεται νεκρός

Ο Avicii βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του στο Μουσκάτ του Ομάν.

Μία αινιγματική ανακοίνωση που δημοσίευσε η οικογένεια του, δημιούργησε μυστήριο σχετικά με την αιτία θανάτου του διάσημου DJ:

«Ο αγαπημένος μας Tim ήταν μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που έψαχνε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ένας υπερβολικά τελειομανής, ο οποίος ταξίδευε και δούλευε σκληρά με ρυθμό που οδήγησε σε έντονο στρες. Όταν σταμάτησε να περιοδεύει, ήθελε να βρει μια ισορροπία στη ζωή για να είναι ευτυχισμένος και να μπορεί να κάνει ό,τι αγαπούσε περισσότερο, μουσική.

Αγωνίστηκε πραγματικά με τις σκέψεις για το Νόημα, τη Ζωή, την Ευτυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει πια. Ήθελε να βρει γαλήνη. Ο Tim δε φτιάχτηκε για την επαγγελματική μηχανή στην οποία βρέθηκε. Ήταν ένας ευαίσθητος τύπος που αγαπούσε τους οπαδούς του, αλλά απέφευγε το προσκήνιο», ανέφερε η οικογένειά του.

Τελικά έγινε γνωστό ότι ο Avicii αφαίρεσε τη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα θραύσμα γυαλιού. Το τραύμα από το κομμάτι γυαλιού οδήγησε σε ακατάσχετη αιμορραγία και στον τραγικό θάνατο του Avicii. Το θραύσμα προερχόταν από μία σπασμένη φιάλη κρασιού.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE